Makaron z kurczakiem i musztardą

4 marca 2013, dodał: paola321
Artykuł zewnętrzny

Szybkie, smaczne danie, bardzo sycące – polecam, gdy zamiast wykwintnego obiadu chcemy przyrządzić dla rodziny tani i szybki obiad!

 

Składniki (na 4 porcje)

300 g makaronu świderki

250 g piersi z kurczaka

1 średnia cukinia

1 średnia cebula

4 duże ogórki konserwowe

1 łyżka musztardy

pół opakowania sosu pieczeniowego jasnego

1 łyżka oliwy z oliwek

przyprawa do kurczaka

sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, posyp przyprawą do kurczaka i wrzuć na patelnię. Smaż kilka minut, aż kurczak nabierze złotego koloru. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulkę. Makaron ugotuj al dente. Pokrój cukinię mniej więcej w takie kawałki jak kurczaka, dodaj do mięska z cebulą. Całość podduś przez parę minut. Połowę opakowania sosu jasnego rozprowadź w wodzie i dodaj do mięsa i cukinii. Ogórki pokrojone na plasterki i musztardę dodaj do mięsa i cukinii. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

 

Smacznego!

culinary_max_9962673ed9ba82d4470709d4edec528e