Makaron z kurczakiem i musztardą
Szybkie, smaczne danie, bardzo sycące – polecam, gdy zamiast wykwintnego obiadu chcemy przyrządzić dla rodziny tani i szybki obiad!
Składniki (na 4 porcje)
300 g makaronu świderki
250 g piersi z kurczaka
1 średnia cukinia
1 średnia cebula
4 duże ogórki konserwowe
1 łyżka musztardy
pół opakowania sosu pieczeniowego jasnego
1 łyżka oliwy z oliwek
przyprawa do kurczaka
sól, pieprz
Przygotowanie:
Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, posyp przyprawą do kurczaka i wrzuć na patelnię. Smaż kilka minut, aż kurczak nabierze złotego koloru. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulkę. Makaron ugotuj al dente. Pokrój cukinię mniej więcej w takie kawałki jak kurczaka, dodaj do mięska z cebulą. Całość podduś przez parę minut. Połowę opakowania sosu jasnego rozprowadź w wodzie i dodaj do mięsa i cukinii. Ogórki pokrojone na plasterki i musztardę dodaj do mięsa i cukinii. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!