Makaron z dorszem

3 października 2013,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

250g makaronu  np.wstążka ząbkowana,

1/2 kg filetu z dorsza,

łyżka soku z zcytryny,

3 łyżki mąki pszennej,

100g żółtego sera,

pęczek koperku,

3/4 szkl. śmietany 18%,

2 łyżki przyprawy maggi,

sól, pieprz.

Makaron ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Rybę umyć, osuszyć i oprószyć z obus tron solą i pieorzem, skropić sokiem z cytryny. Tak przygotowaną rybę odstawić na 10min, po czym obtoczyć w mące i usmażyć na oleju na złoto. Odsączyć na ręczniku papierowym. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wymieszać z posiekanym koperkiem. Do natłuszczonego i wysypanego bułką tartą żaroodpornego naczynia układać kolejno makaron, rybę i ser z koperkiem. Na koniec całość zalać śmietaną wymieszaną z maggi. Piec ok. 20 min w temp. 180st. Przed podaniem oprószyć koperkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....