Makaron z czosnkiem i bazylią

30 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • paczka makaronu
  • 4 ząbki czosnku
  • liście świeżej bazylii
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz
  • 15 dag żółtego sera

Obrać czosnek i przecisnąć przez praskę, na patelni rozgrzać masło, zeszklić na nim czosnek. Posiekać listki bazylii, dodać do czosnku, doprawić do smaku. Ugotuj makaron, nie dolewaj do wody oleju. Makaron połącz z czosnkiem i bazylia, na tarce zetrzeć ser i posyp nim makaron.



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...