Przekładany biszkopt z jabłkami

29 grudnia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Biszkopt

  • 4 jajka
  • 1 szkl mąki
  • 1 szkl cukru
  • cukier waniliowy
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • mus jabłkowy 1 słoik litrowy
  • galaretka agrestowa 1 szt
  • galaretka cytrynowa 1 szt
  • śmietana kremówka1/2 litra
  • kolorowa posypka

Upiec biszkopt, przekroić na 3 placki. Mus jabłkowy zagotować, wsypać galaretkę, wymieszać, przestudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać rozpuszczoną galaretkę w1/2  szklanki gotującej wody i wystudzonej. Przekładać ciasto na przemian, posypać kolorową posypką.

file1293637154



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...