Makaron z boczkiem i carry

27 października 2013, dodał: Izabela77
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 250 g makaronu wstążki 

– 200 g boczku wędzonego

– 1 cebula

– bulion 

– carry w proszku

– 2 łyżki śmietany 18 %

– oliwa

– pieprz

 

Przygotowanie:

Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy drobno pokrojoną cebulę i całość smażymy. Dodajemy makaron, chwilę podsmażamy, posypujemy łyżeczką carry, mieszamy i zalewamy częścią bulionu. Dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając i uzupełniejąc bulionem małymi porcjami(gdy makaron będzie al dente powinien wchłonąć cały bulion). Dodajemy śmietanę, chwilę dusimy i doprawiamy pieprzem. Jeżeli będzie mało pikantne można dodać carry.

file1382898662