Makaron Tagliatelle zasmażany z pastą mięsną i pomidorem
Artykuł zewnętrzny
Potrawa z cyklu domowych – czyli wykorzystanie tego co jest w lodówce.
Czas : 30 minut
Składniki :
20 dag makaronu Tagliatelle
20 dag gotowanego mięsa ( wieprzowina, wołowina, drób – może być z zupy )
2 cebule
2 łyżki oleju
2 łyżki masła
sól
pieprz mielony
majeranek
oregano
10 plastrów suszonych pomidorów z oleju
4 łyżki pokrojonej natki pietruszki
Ugotować al dente makaron i odcedzić.Mięso zmielić. Cebulę drobno pokroić i usmażyć na złoto na oleju. Wrzucić mięso. Dodać masło, pokrojone w paseczki odsączone pomidory. Smażyć chwilę mieszając. Makaron dołożyć do mięsa. Wymieszać i podsmażyć. Doprawić do smaku pieprzem, oregano, majerankiem, solą. Posypać natką pietruszki.