Makaron Tagliatelle zasmażany z pastą mięsną i pomidorem

28 czerwca 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny


Potrawa z cyklu  domowych – czyli wykorzystanie tego co jest w lodówce.

Czas : 30 minut

Składniki :

20 dag makaronu Tagliatelle
20 dag gotowanego mięsa ( wieprzowina, wołowina, drób – może być z zupy )
2 cebule
2 łyżki oleju
2 łyżki masła
sól
pieprz mielony
majeranek
oregano
10 plastrów suszonych pomidorów z oleju
4 łyżki pokrojonej natki pietruszki

Ugotować al dente makaron i odcedzić.Mięso zmielić. Cebulę drobno pokroić i usmażyć na złoto na oleju. Wrzucić mięso. Dodać masło, pokrojone w paseczki odsączone pomidory. Smażyć chwilę mieszając. Makaron dołożyć do mięsa. Wymieszać i podsmażyć. Doprawić do smaku pieprzem, oregano, majerankiem, solą. Posypać natką pietruszki.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...