Łososiowe kostki z pomidorem i cukinią

28 października 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

4 mrożone kostki z łososia

4 plastry pomidora sparzonego i obranego ze skóry

4 plastry młodej cukinii ze skórką

1 czarna oliwka (niekoniecznie)

2 łyżeczki przyprawy do ryb

kolorowy mielony pieprz do posypania talerza

sól do smaku

olej do smażenia

Wykonanie:

Oliwkę kroimy na 4 plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy na niego zamrożone kostki. Smażymy pod przykryciem około 7 minut. Posypujemy połową przyprawy do ryb i odwracamy na drugą stronę. Sypiemy resztę przyprawy i na każdą kostkę kładziemy plaster pomidora, plaster cukinii i oliwki. Delikatnie solimy. Dosmażamy. Ja podałam z ugotowanymi na parze ziemniakami i zieloną mizerią.

Smacznego!

file1256730047



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz