Łosoś w papilotach z warzywnym spaghetti
Czas przygotowania: 25 min
Ilość porcji: 4
Sposób przyrządzenia
Łososia oczyść, posyp przyprawą do ryb. Obraną marchewkę pokrój na spaghetti. Zblanszuj w wodzie z solą i cukrem. Z zielonych części cukinii również przygotuj spaghetti, blanszując w tym samym wywarze. Na folii aluminiowej ułóż łososia, posyp pieprzem cytrynowym i solą ziołową. Na wierzchu ułóż masło, następnie warzywne spaghetti. Folię zawiń w kształcie łódki. Piecz na grillu.
Lista zakupów:
4 filety z łososia
1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
30 ml oleju
60 g masła
150 g marchwi
1 cukinia
Przyprawy KAMIS:
1 łyżeczka Pieprzu Cytrynowego
1 łyżka Przyprawy Kamis Fit up! Do potraw z ryb i owoców morza
Sól morska ziołowa w młynku
Gruszki z rusztu z suszoną szynką i salsą owocową
Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 4
Sposób przyrządzenia
Gruszki obierz, przekrój na pół i wypestkuj. Ocet wymieszaj z cukrem i odparuj do konsystencji syropu. Z owoców przygotuj salsę, krojąc je w drobną kostkę. Gruszki grilluj krótko, ułóż na talerzu. Na gruszki ułóż suszoną szynkę. Dookoła rozłóż salsę owocową. Całość polej sosem z octem balsamico.
Lista zakupów:
6 gruszek
15 ml Octu Balsamicznego KAMIS
50 g cukru
1 passiflora
1 kiwi
2 truskawki
30 g szynki suszonej
20 ml oleju
źródło: www.kamis.pl