Letni gulasz z quinoa

1 września 2012, dodał: Veronme
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 250g quinoa – komosy ryżowej
  • 200g kiełbasy
  • 1 cukinia
  • 2 duże pomidory
  • 1 cebula
  • 3 papryki żółte
  • 10g liofilizowanych pieczarek
  • bazylia
  • pieprz
  • sól
  • olej rydzowy
  • pietruszka zielona
  • woda
Sposób przygotowania:
Quinoa przygotować według przepisu na opakowaniu. Kiełbasę z cebulą podsmażyć na patelni, dodać wodę, następnie cukinię pokroić w kostkę, pomidory sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić, papryki wydrążyć i również pokroić w kostkę. Do podsmażanych składników dodać pokrojone warzywa, a następnie liofilizowane pieczarki i dusić ok. 15 minut. Doprawić przyprawami i olejem rydzowym.
Smacznego!

file1346486611



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz