Lekki barszcz z jajkiem

27 lipca 2010, dodał: Scarlett
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 60 dag buraków
– 2 ziemniaki
– cebula
– łyżka masła
– 800 ml bulionu z kurczaka
– łyżeczka majeranku
– listek laurowy
– 2 łyżki czerwonego octu winnego
– sól, pieprz
– 2 jajka
– 1/2 ogórka
– 1 łyżka posiekanego szczypiorku

Cebulę obrać, drobno posiekać a  buraki i ziemniaki obrać, pokroić w kosteczkę, w rondelku rozgrzać masło, zeszklić cebulę. Dodać pozostałe warzywa i listek laurowy, chwilkę smażyć. Zalać bulionem, dodać majeranek, wymieszać. Zagotować, przykryć i gotować na małym ogniu 25-30 minut. Buraki ostudzić , zmiksować  i dodać do bulionu. Doprawić do smaku solą, pieprzem, octem winnym lub cukrem. Jajko ugotować na twardo, obrać ze skorupki, przekroić na pół, ogórek umyć, razem ze skórką pokroić w niewielką kosteczkę. Przed podaniem barszczyk posypać szczypiorkiem i ogórkiem, podawać z jajeczkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

botoks gdzie kupić?
Polecam zajrzeć do DOZu, można u nich zamówić z dostawą do apteki stacjonarnej,...
Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...