Kutia w babeczkach | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Kutia w babeczkach

17 listopada 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Ilość: dla 4-6 osób
Czas przygotowania: 120 minut

Niezbędne składniki:

250 g maku
200 g pszenicy
100 ml miodu
100 g migdałów
50 g rodzynek
2 łyżki masła
Cukier z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu KAMIS

Pszenicę i mak ugotować oddzielnie, wystudzić. Mak trzykrotnie zmielić przez maszynkę.
Następnie wszystkie składniki wymieszać, część migdałów posiekanych, część pozostawionych w całości. Podawać w kruchych babeczkach lub z łamańcami.

www.kamis.pl

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz