URODA I ZDROWIE

Kutia w babeczkach

17 listopada 2010, dodał: Redakcja

Ilość: dla 4-6 osób
Czas przygotowania: 120 minut

Niezbędne składniki:

250 g maku
200 g pszenicy
100 ml miodu
100 g migdałów
50 g rodzynek
2 łyżki masła
Cukier z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu KAMIS

Pszenicę i mak ugotować oddzielnie, wystudzić. Mak trzykrotnie zmielić przez maszynkę.
Następnie wszystkie składniki wymieszać, część migdałów posiekanych, część pozostawionych w całości. Podawać w kruchych babeczkach lub z łamańcami.

www.kamis.pl


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czy polski specjalista honorowany j…
Inny problem jest w Polsce - napływ lekarzy z Ukrainy itp, więc na początku...
Czy malujecie się codziennie?
W weekendy odpuszczam pełny makijaż, tylko szminki używam.
krotkie wlosy
Może kiedyś będę miała krótkie, ale teraz lubię siebie wyłącznie w długich...
Jak poprawić samopoczucie?
Ja mam sprawdzony sposób - pyszne lody śmietankowe z dodatkiem soku malinowego:)