Kurczak z pomarańczami i śliwkami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Kurczak z pomarańczami i śliwkami

13 grudnia 2013, dodał: Cynthia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 filety z kurczaka
– sól, pieprz
– mąka pszenna do panierowania
– 2 pomarańcze
– szklanka suszonych śliwek
– kieliszek czerwonego wytrawnego wina
– oliwa
– zielenina

Każdy filet podzielić na 2 części, porcje natrzeć przyprawami, odstawić na godzinę do lodówki, śliwki namoczyć w winie. Na półmisku rozłożyć krążki pomarańczy, całość przybrać zieleniną. Wychłodzone porcje kurczaka  usmażyć na rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc z obu stron, podlać winem, w którym moczyły się śliwki i dusić kilka minut. Dodać śliwki, zagotować i poddusić jeszcze chwilkę. Porcje układać na krążkach pomarańczy, śliwki z sosem zmiksować i polać nim kurczaka. Podawać z ryżem na sypko i sałata vinegret.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...