Kurczak w cieście z sałatką | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Kurczak w cieście z sałatką

8 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

300 g mięsa z udek drobiowych bez kości

1 łodyga selera naciowego

1 pomidor

1/2 papryki czerwonej

rukola

1 op. tofu sałatkowego (125g)

1 garść sezamu

1/2 szklanki mąki

1/2 szklanki wody

1 jajko

sól, pieprz, miód, sos sojowy, sok z limonki, ocet balsamiczny, curry, imbir, papryka ostra, olej

Sposób przygotowania:

  • każdą część  kurczaka kroimy na trzy, marynujemy w oleju, sosie sojowym, soku z limonki, occie, miodzie i przyprawach, odstawiamy do lodówki na 30 min,
  • na talerzach rozkładamy rukolę,
  • pokrojone warzywa i tofu,
  • dodajemy sól i pieprz oraz kropimy sokiem z limonki i olejem,
  • z mąki, wody, jajka i szczypty soli robimy ciasto, dodajemy sezam
  • kurczaka obtaczamy w cieście i smażymy na głębokim oleju przez 3-4 min, po kilka porcji,
  • podajemy na sałatce

file1268036953



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz