Kurczak piwny

27 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Kurczak grillowany na piwie
Składniki:
1 łyżka stołowa papryki
2 łyżeczki suszonego oregano
1 1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka brązowego cukru
1 łyżeczka kminku mielonego
1/2 łyżeczki cebuli w proszku
1/2 łyżeczki czosnku w proszku
1/2 łyżeczki chilli
1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
1 kurczak
1 butelka piwa jasnego

Przygotowanie:
Rozgrzać grill. Wymieszać paprykę, oregano, sól, brązowy cukier, kminek, cebulę w proszku, czosnek w proszku, chilli i pieprz. Oczyścić dokładnie kurczaka i usunąć nadmiar skóry. Natrzeć kurczaka mieszanką przypraw, wkładając też pod skórę na piersi i nogach oraz wewnątrz. Związać nogi i skrzydełka. Polać piwem i piec na ruszcie obrotowym nisko nad ogniem przez 45–60 min. Obracać i polewać piwem przez cały czas pieczenia.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...