Kurczak piwny

27 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Kurczak grillowany na piwie
Składniki:
1 łyżka stołowa papryki
2 łyżeczki suszonego oregano
1 1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka brązowego cukru
1 łyżeczka kminku mielonego
1/2 łyżeczki cebuli w proszku
1/2 łyżeczki czosnku w proszku
1/2 łyżeczki chilli
1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
1 kurczak
1 butelka piwa jasnego

Przygotowanie:
Rozgrzać grill. Wymieszać paprykę, oregano, sól, brązowy cukier, kminek, cebulę w proszku, czosnek w proszku, chilli i pieprz. Oczyścić dokładnie kurczaka i usunąć nadmiar skóry. Natrzeć kurczaka mieszanką przypraw, wkładając też pod skórę na piersi i nogach oraz wewnątrz. Związać nogi i skrzydełka. Polać piwem i piec na ruszcie obrotowym nisko nad ogniem przez 45–60 min. Obracać i polewać piwem przez cały czas pieczenia.



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...