1 butelka oleju i octu balsamicznego
1/4 szklanki sosu do mięs (McCormick Grill)
2 łyżeczki sosu z papryczek jalapeno
4 piersi kurczaka (połówki)
½ kg śliwek
Pico de Gallo składniki:
½ kg pomidorów
1 mała cebula
1/4 szklanki posiekanej kolendry
2 łyżki soku z limonki
1 łyżeczka posiekanego czosnku
¼ łyżeczki soli
1 duża słodka cebula, pokrojona w plastry
1 sałata rzymska
Dodatki:
plastry pomidorów
guacamole
kwaśna śmietana
tarty ser cheddar
Przygotowanie:
Wymieszać składniki do marynaty w misce do uzyskania jednolitej konsystencji. Odlać 1/3 filiżanki. Kurczaka zalać 1/2 szklanki marynaty. Chłodzić w lodówce ok. 45 min. Pozostałe składniki wymieszać w misce z 1/3 filiżanki marynaty. i pozostawić w temperaturze pokojowej. Wyjąć kurczaka z marynaty. Grillować mięso i cebulę ok. 5 min. na każdej stronie. Przenieść mięso i cebulę na talerz. Dodać sałatkę. Kurczaka pokroić na paski, plastry cebuli na pół. Podawać na sałacie wraz z sałatką Pico de Gallo i dodatkami.