Kurczak Pico de Gallo

5 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Kurczak Pico de Gallo

Marynata składniki:

1 butelka oleju i octu balsamicznego
1/4 szklanki sosu do mięs (McCormick Grill)
2 łyżeczki sosu z papryczek jalapeno
4 piersi kurczaka (połówki)
½ kg śliwek

Pico de Gallo składniki:

½ kg pomidorów
1 mała cebula
1/4 szklanki posiekanej kolendry
2 łyżki soku z limonki
1 łyżeczka posiekanego czosnku
¼ łyżeczki soli
1 duża słodka cebula, pokrojona w plastry
1 sałata rzymska

Dodatki:

plastry pomidorów
guacamole
kwaśna śmietana
tarty ser cheddar

Przygotowanie:

Wymieszać składniki do marynaty w misce do uzyskania jednolitej konsystencji. Odlać 1/3 filiżanki. Kurczaka zalać 1/2 szklanki marynaty. Chłodzić w lodówce ok. 45 min. Pozostałe składniki wymieszać w misce z 1/3 filiżanki marynaty. i pozostawić w temperaturze pokojowej. Wyjąć kurczaka z marynaty. Grillować mięso i cebulę ok. 5 min. na każdej stronie. Przenieść mięso i cebulę na talerz. Dodać sałatkę. Kurczaka pokroić na paski, plastry cebuli na pół. Podawać na sałacie wraz z sałatką Pico de Gallo i dodatkami.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...