Kurczak nadziewany papryką i ryżem

17 lipca 2011,
dodał: Dorota
Artykuł zewnętrzny

Kurczaka nacieram 2 łyżkami mieszanki ziół prowansalskich, pieprzem, solą i skrapiam sokiem z 2 cytryn. Odstawiam na godzinę. 1 kostkę rosołu wołowego rozpuszczam w 1/2 l wrzątku i gotuję w nim 30 dag ryżu. 1/2 papryki czerwonej i żółtej kroję w paseczki. Mieszam z ryżem i 2 żółtkami. Dodaję 5 dag z 10 dag roztopionego masła, przyprawy i pianę ubitą z 2 białek. Masę mieszam, napełniam nią kurczaka i zszywam wszystkie otwory. Smaruję kurczaka pozostałym masłem. Pieczę około godziny (180 stopni).



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...