Kulki ryżowo-serowe zapiekane

15 lipca 2011, dodał: ilka_86
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 200g  białego ryżu
  • 1 szklanka żółtego sera
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • ulubione zioła (oregano, bazylia, tymianek itp.)
  • bułka tarta

Ryż ugotować wedle przepisu na opakowaniu. Gorący  wsypać do miski,  następnie dodać ser, jajko i przyprawy. Wszystko razem wymieszać. Odstawić na kilka minut do wystudzenia. Formować niewielkie kulki i  obtaczać w bułce tartej. W między czasie rozgrzać olej na patelni. Smażyć około 2 minut( w zależności od wielkości) aż do uzyskania ładnego złotego koloru. Gorące wyciągać i układać na ręczniku papierowym. Podawać ciepłe.

file1310754662



FORUM - bieżące dyskusje

Inhalacje
Jesteśmy w końcu po leczeniu i mam nadzieję, że w to już naprawdę koniec...
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Co do leczenia kanałowego zębów mam nieco wątpliwości czy aby powinno się...
Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.