Kulki ryżowe ze szpinakiem i czosnkiem | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Kulki ryżowe ze szpinakiem i czosnkiem

1 lutego 2016, dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 10 dag ryżu trójkolorowego
  • 10 dag szpinaku
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • Koperek suszony Appetita
  • Kurkuma Appetita
  • Gałka muszkatołowa Appetita
  • Pieprz czarny mielony Appetita
  • sól

 

Przygotowanie:

Ryż z dodatkiem kurkumy ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ostudź. Szpinak umyj, pokrój w duże kawałki. Czosnek obierz i posiekaj. Do ryżu dodaj szpinak, czosnek i koperek, następnie wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem. Dodaj jajko. Masę dokładnie wymieszaj. Wilgotnymi dłońmi formuj niewielkie kulki i gotuj na parze przez 15 minut.

 

file1454338347



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...