Kuleczki mięsno warzywne zapiekane w serze na plastrach ziemniaków

11 listopada 2010, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • mięso mielone
  • cebula
  • czerwona papryka
  • cukinia
  • żółty ser
  • duże ziemniaki
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz

file1289489164

Na patelni dusimy mięso mielone, potem podsmażamy je delikatnie zposiekaną czerwoną papryką,cebulką, kawałkami cukinii. Doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem.

Tak przygotowany farsz nakładamy łyżką na plastry z podgotowanych wcześniej ziemniaków.

Na wierzch nakładamy plaster żółtego sera- może być taki w plastrach jak np. Hochland.

Pieczemy w piekarniku lub prodiżu.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz