URODA I ZDROWIE

Kruche rożki maślane migdałowo-pomarańczowe

16 kwietnia 2020, dodał: Redakcja

Te ciasteczka podbiją Wasze serca – są bardzo kruche, robi się je szybko, pachną wyśmienicie!  Można je po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub wiórkami kokosowymi. Nie zawierają jajek, robimy je z dodatkiem zmielonych migdałów.

rogaliki

składniki:

 

– 250 gram mąki pszennej

– 70 gram cukru pudru

– skórka otarta z jednej pomarańczy

– 200 gram masła

– 100 gram zmielonych migdałów

– odrobina aromatu cytrynowego

– opakowanie cukru wanilinowego

 

Do naczynia wsypać mąkę, dodać cukier puder, aromat, skórkę z pomarańczy zmielone orzechy i pokrojone na kostkę masło, całość zmiksować lub szybko wyrobić.  Po wyrobieniu lepić male kulki wielkości orzechów włoskich i turlać w wałek, po bokach zwężając, zaginać w rogaliki, piec 20 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni C.

 

Posypać cukrem pudrem, smacznego!

 

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

jakie są wasze ulubione sklepy z ub…
Moj number one to New Look,Bay,Quiz,River IslandPotem H&MPrzyznam tez,ze czasem zakupię coś...
Zabiegi z kwasami - jak to wygląda?…
W sumie ja z pomocą kwasu redukowałam zmarszczki na twarzy w krakowskiej vesunie....
Galeria Przymorze
W CCC mają -40% rabatu na torebki.
Grzywka
Ja nigdy nie miałam, bo nie pasuje do mojego kształtu twarzy.