URODA I ZDROWIE

Kruche rożki maślane migdałowo-pomarańczowe

16 kwietnia 2020, dodał: Redakcja

Te ciasteczka podbiją Wasze serca – są bardzo kruche, robi się je szybko, pachną wyśmienicie!  Można je po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub wiórkami kokosowymi. Nie zawierają jajek, robimy je z dodatkiem zmielonych migdałów.

rogaliki

składniki:

 

– 250 gram mąki pszennej

– 70 gram cukru pudru

– skórka otarta z jednej pomarańczy

– 200 gram masła

– 100 gram zmielonych migdałów

– odrobina aromatu cytrynowego

– opakowanie cukru wanilinowego

 

Do naczynia wsypać mąkę, dodać cukier puder, aromat, skórkę z pomarańczy zmielone orzechy i pokrojone na kostkę masło, całość zmiksować lub szybko wyrobić.  Po wyrobieniu lepić male kulki wielkości orzechów włoskich i turlać w wałek, po bokach zwężając, zaginać w rogaliki, piec 20 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni C.

 

Posypać cukrem pudrem, smacznego!

 

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Wydarzenia kulturalne
jak się ktoś interesuje koncertami jest fajna apka going i można bilety na niej...
Żywienie psa
ja daję mojemu yorkowi suchą royal canin coś tam mini adult, na wagę...
róże miniaturki w domu ??
niestety ale róże nigdy w domu doniczkowe się nie trzyamją choćbym nie wiem...
Czyraki
laser na czyraki? maść ichtiolowa i tyle, posmarować na cały dzień zakleić jakimś gazikiem...