Kruche rożki maślane migdałowo-pomarańczowe

16 września 2020,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Te ciasteczka podbiją Wasze serca – są bardzo kruche, robi się je szybko, pachną wyśmienicie!  Można je po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub wiórkami kokosowymi. Nie zawierają jajek, robimy je z dodatkiem zmielonych migdałów.

rogaliki

składniki:

 

– 250 gram mąki pszennej

– 70 gram cukru pudru

– skórka otarta z jednej pomarańczy

– 200 gram masła

– 100 gram zmielonych migdałów

– odrobina aromatu cytrynowego

– opakowanie cukru wanilinowego

 

Do naczynia wsypać mąkę, dodać cukier puder, aromat, skórkę z pomarańczy zmielone orzechy i pokrojone na kostkę masło, całość zmiksować lub szybko wyrobić.  Po wyrobieniu lepić male kulki wielkości orzechów włoskich i turlać w wałek, po bokach zwężając, zaginać w rogaliki, piec 20 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni C.

 

Posypać cukrem pudrem, smacznego!

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...