Krokiety z grzybami i cebulką

24 maja 2011,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

CIASTO: 2 szkl. mleka, 1 i 1/2 szkl. mąki, 2 jajka, szczypta soli.

Wszystko razem zmiksować. Smażyć naleśniki.

FARSZ: 1/2 kg grzybów (pieczarki lub inne grzyby leśne, także mrożone), 3 cebule, sól, pieprz.

Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać pokrojone grzyby, doprawić. Smażyć ok. 20 min na małym ogniu, często mieszając. Farsz nakładać na naleśniki, zawijać w „Kopertę”.

PANIERKA: bułka tarta, 3 żółtka.

Krokiety obtaczać w żółtku, a następnie w bułce tartej. Smażyć ok. 6min.

file1306254719



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...