Krem ziemniaczany – mocno czosnkowy – z wędzonką i grzankami

10 lutego 2013, dodał: MP3-ka
Artykuł zewnętrzny

składniki:


10 ziemniaków
1 marchewka
1 pietruszka
1 mała cebulka
6 ząbków czosnku
sól, pieprz, suszone warzywa ( a la wegeta)
1 kostka rosołowa
kawałek boczku
2 kromki chleba tostowego

PRZYGOTOWANIE:


Ziemniaki, pietruszkę i marchewkę obieramy – kroimy w małe kawałki. Cebulę kroimy w piórka, czosnek na kawałki. Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy. Doprawiamy solą, pieprzem, kostką rosołową i suszonymi warzywami. Gotujemy do momentu gdy warzywa będą miękkie.
Zupę blendujemy i ewentualnie jeszcze doprawiamy.
Boczek kroimy w kostkę, i smażymy na rumiano.
Chleb kroimy w kostkę i wstawiamy do piekarnika na 10 minut (temp 180stopni).
Gdy wędzonka jest gotowa, wrzucamy ją do kremu.
Zupę podajemy z grzankami.

file1360536697



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...