Krem z pomidorów

29 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 4 duże pomidory
  • 1l bulionu
  • 1 cebula
  • 3 łyżki
  • jogurtu lub śmietany
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz, papryka

Wykonanie:

Pomidory umyte pokrój na ósemki. Wrzuć na patelkę, dodaj kilka łyżek wody i posiekaną cebulę podgrzewaj na małym ogniu, aż się rozpadną.Następnie przetrzyj przez sitko.
Przecier połącz z bulionem, następnie przypraw do smaku. Wymieszaj. Na każdą porcję połóż łyżeczkę jogurtu lub śmietany.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czy da się przeżyć za 10 zł dzienni…
Czasem można się ograniczyć, ale ja szczerze mówią nie umiałabym długo przeżyć bez mięsa,...
Czy da się przeżyć za 10 zł dzienni…
Znalazłam artykuł, gdzie ktoś opisywał, co kupił na całodzienne wyżywienie i ciekawe, że wydał...
Podwyżki opłat sanatoryjnych
Sanatorium za bardzo nie leczy, tylko czasowo poprawia funkcjonowanie człowieka. A leki trzeba...
Narząd najszybciej się starzejący.…
U mnie to chyba mózg bo ciągle czegoś zapominam ostatnio :D