Krem miętowy z czekoladą

3 września 2012,
dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 szklanki mleka

szklanka liści mięty

6 żółtek

6 łyżek cukru

3 łyżki likieru miętowego

1/2 tabliczki startej czekolady

Przygotowanie:

Zagotować mleko z miętą, trzymać na małym ogniu około pół godziny, aby mleko przeszło miętowym smakiem. Odcedzić. Z żółtek i cukru ukręcić biały kogel-mogel. Na bardzo małym ogniu dodawać stopniowo ciepłe mleko do żółtek, cały czas ubijając trzepaczką. Nie zagotować! Można podawać na ciepło lub na zimno posypany kawałeczkami gorzkiej czekolady .

fot. redakcja



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....