Kotlety wieprzowe (schab) duszone z groszkiem i fasolą

2 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1,5 kg schabu w plastrach
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki curry
  • łyżeczka kurkumy
  • 40 dag fasoli jaś z puszki
  • 30 dag mrozonego groszku
  • 1/2 łyżeczki chili
  • listek laurowy
  • 3 łyżki białego octu winnego
  • 850 ml bulionu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oliwy

Oliwę rozgrzać w garnku, usmażyć na niej mięso (około 15 minut), zdjąć, na ten sam tłuszcz wrzucić krążki cebuli i roztarty czosnek, dodać curry i kurkumę i dusić około 2 minuty. Połowę mięsa przełożyć do tego samego garnka, przykryć połową uduszonej cebuli, groszkiem i połową fasoli. Dodać resztę mięsa i cebuli, obłożyć pozostałą fasolą wymieszaną z chili. Dodać listek laurowy. Bulion wymieszać z octem i koncentratem. Dodać do mięsa i warzyw, dusić 1,5 godziny pod przykryciem na małym ogniu. Danie przełożyć na talerze i podawać od razu z pomidorami lub surówką.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...