Kotlety wieprzowe (schab) duszone z groszkiem i fasolą

2 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1,5 kg schabu w plastrach
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki curry
  • łyżeczka kurkumy
  • 40 dag fasoli jaś z puszki
  • 30 dag mrozonego groszku
  • 1/2 łyżeczki chili
  • listek laurowy
  • 3 łyżki białego octu winnego
  • 850 ml bulionu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oliwy

Oliwę rozgrzać w garnku, usmażyć na niej mięso (około 15 minut), zdjąć, na ten sam tłuszcz wrzucić krążki cebuli i roztarty czosnek, dodać curry i kurkumę i dusić około 2 minuty. Połowę mięsa przełożyć do tego samego garnka, przykryć połową uduszonej cebuli, groszkiem i połową fasoli. Dodać resztę mięsa i cebuli, obłożyć pozostałą fasolą wymieszaną z chili. Dodać listek laurowy. Bulion wymieszać z octem i koncentratem. Dodać do mięsa i warzyw, dusić 1,5 godziny pod przykryciem na małym ogniu. Danie przełożyć na talerze i podawać od razu z pomidorami lub surówką.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...