Kotlety schabowe w panierce z chipsów i migdałów

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Przypominam ten przepis bo wart jest uwagi .Niby kotlety schabowe – a smakują inaczej . Polecam dla odmiany .
Kotlety schabowe w panierce z chipsów i migdałów :

Kotlety schabowe to jedna z popularniejszych potraw kuchni polskiej . Żeby nie podawać ich ciągle w ten sam sposób eksperymentuje z różnymi wersjami ich podawania. Ostatnio wypróbowuję różne odmiany panierek .Ta wyszła bardzo smaczna.

Czas 20 minut

Składniki  na 2 kotlety schabowe

  • 1 jajko
  • 2 łyżki mleka
  • 5 dag chipsów ziemniaczanych ( bez dodatków )
  • 10 dag migdałowych płatków
  • pieprz mielony
  • oliwa
  • 1 łyżka masła

Kotlety rozklepać i posypać pieprzem ( nie solić bo chipsy są słone ). Chipsy i płatki migdałowe zmielić i wymieszać. Roztrzepać jajko z mlekiem. Panierować kotlety w panierce, jajku i ponownie w panierce.  Smażyć na oliwie z masłem na rumiano.

nadesłała: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...