Kotlety schabowe w panierce z chipsów i migdałów
Artykuł zewnętrzny
Przypominam ten przepis bo wart jest uwagi .Niby kotlety schabowe – a smakują inaczej . Polecam dla odmiany .
Kotlety schabowe w panierce z chipsów i migdałów :
Kotlety schabowe to jedna z popularniejszych potraw kuchni polskiej . Żeby nie podawać ich ciągle w ten sam sposób eksperymentuje z różnymi wersjami ich podawania. Ostatnio wypróbowuję różne odmiany panierek .Ta wyszła bardzo smaczna.
Czas 20 minut
Składniki na 2 kotlety schabowe
- 1 jajko
- 2 łyżki mleka
- 5 dag chipsów ziemniaczanych ( bez dodatków )
- 10 dag migdałowych płatków
- pieprz mielony
- oliwa
- 1 łyżka masła
Kotlety rozklepać i posypać pieprzem ( nie solić bo chipsy są słone ). Chipsy i płatki migdałowe zmielić i wymieszać. Roztrzepać jajko z mlekiem. Panierować kotlety w panierce, jajku i ponownie w panierce. Smażyć na oliwie z masłem na rumiano.
nadesłała: Babciagramolka