Ryż na mleku ze śmietaną, cukrem i cynamonem

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Ryż na mleku ze śmietaną , cukrem i cynamonem :

Ogólnie znane danie .Można podawać jako deser , danie obiadowe lub śniadanie, kolację czy podwieczorek. Jak kto lubi .

Czas :30 minut

Składniki :
20 dag suchego ryżu
mleko ( 3 razy więcej objętościowo niż ryżu )
1 cukier waniliowy
szczypta cynamonu
1 łyżka masła
kwaśna śmietana
cukier

Ryż gotować na mleku z dodatkiem masła i cukru waniliowego ( na bardzo małym gazie .Kiedy ryż wchłonie całe mleko zestawić z palnika i zawinąć przykryty w koc .Zostawić tak zawinięty ok. 30 minut . Nałożyć w miseczki .Osobno podać kwaśną śmietanę , cukier i cynamon .

nadesłała: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz