Koszyczki z cukinii i ricotty

12 listopada 2013, dodał: Sfera Group
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 2 młode cukinie

– 300 g sera ricotta

– 1 garść orzeszków pistacjowych

– 3 łyżki sosu chrzanowego Tarsmak

– skórka z jednej cytryny

– oliwa z oliwek

 

Wykonanie:

Cukinię umyć i wyciąć z niej małe koszyczki, wydrążając miąższ ze środka. Na dno koszyczków nałożyć sos chrzanowy Tarsmak, a następnie ricottę. Serek posypać posiekanymi pistacjami i drobno posiekaną skórką ze sparzonej cytryny. Całość pokropić oliwą z oliwek.

Smacznego!

 

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę,
Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Dopłaty do węgla
Odchodzenie od węgla powinno wykluczyć dopłat,y żeby nie zachęcać do kupna dużych ilości...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
Cytrusowy uwielbiam i dlatego używam olejku perfumującego do ciała.
Ponadczasowe zapachy
A ja polecam wypróbowac pięknie pachnacy olejek perfumujący do ciała. Cudnie pachnie egzotycznie cytrusami,...
Czy ładny i trwały zapach musi być …
Moim zdaniem nie musi byc drogi. Lubię jak pachnie cytrusami.