Wykwintna pomidorowa we włoskim stylu

11 listopada 2013, dodał: gosia56
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 słoik przecieru pomidorowego,

1 biała cebula,

1 ząbek czosnku,

1,5 buliony z drobiu,

Przyprawa Kamis do Pomidorów

Kilka gałązek świeżej bazylii,

Kilka gałązek świeżego tymianku,

Kilka gałązek świeżego oregano,

1 opakowanie kulek białej mozzarelli,

50 ml słodkiej śmietanki 30%,

Sposób przygotowania:

Koncentrat dodaje do bulionu, dodaję drobno pokrojoną cebulę, drobno posiekany ząbek czosnku mieszam i doprowadzam do wrzenia następnie gotuję 10 minut na małym ogniu pod koniec przyprawiamy mieszanką Kamis do pomidorów i dorzucam siekane zioła. Do miseczek wrzucam po kilka kulek mozzarelli, która delikatnie się roztapia pod wpływem gorącej zupy, którą ją zalewam. Całość ozdabiam łyżką śmietanki i listkami oregano.

file1384213633



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz