koszyczki z ciasta fillo nadziewane warzywami i serem- konkurs Rolnik

18 marca 2015,
dodał: Mariola Grzeda
Artykuł zewnętrzny

Składanki 

  •  100g masła
  • 1 opakowanie ciasta filo
  • nadzienie
  • 1 bakłażan
  • 1 papryka
  • 150g sera
  • świeży tymianek
  • olej rzepakowy

wykonanie
Masło rozpuściłam w garnuszku.Na stolnicy rozłożyłam ciasto  posmarowałam  masłem zrobiłam koszyczki  z ciasta fillo które upiekłam w piekarniku  w temp 180stopni około 15 minut.Bakłażana pokroiłam w kosteczkę posypałam solą, odstawiłam na 30minut. następnie odcisnęłam sok.
Na oleju podsmażyłam bakłażana około 8  minut,dodałam pokrojoną paprykę,ser i tymianek dodałam sól i pieprz do smaku.Wszystko dokładnie wymieszałam.
Do koszyczków włożyłam farsz zrobiłam dekoracje z warzyw i sera .

file1426680737



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.