koszyczki z ciasta fillo nadziewane warzywami i serem- konkurs Rolnik
Artykuł zewnętrzny
Składanki
- 100g masła
- 1 opakowanie ciasta filo
- nadzienie
- 1 bakłażan
- 1 papryka
- 150g sera
- świeży tymianek
- olej rzepakowy
wykonanie
Masło rozpuściłam w garnuszku.Na stolnicy rozłożyłam ciasto posmarowałam masłem zrobiłam koszyczki z ciasta fillo które upiekłam w piekarniku w temp 180stopni około 15 minut.Bakłażana pokroiłam w kosteczkę posypałam solą, odstawiłam na 30minut. następnie odcisnęłam sok.
Na oleju podsmażyłam bakłażana około 8 minut,dodałam pokrojoną paprykę,ser i tymianek dodałam sól i pieprz do smaku.Wszystko dokładnie wymieszałam.
Do koszyczków włożyłam farsz zrobiłam dekoracje z warzyw i sera .