Konfitury z bzu czarnego

17 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg świeżych owoców bzu czarnego
½ kg cukru.

Przygotowanie:

Owoce zasypać ½ kg cukru i odstawić na 5 godzin. Następnie zagotować z niepełną szklanką wody i smażyć kilka minut, a następnie odstawić z ognia. Takie podsmażanie należy powtórzyć kilka razy. Aby konfitury nie przypalały się, trzeba co jakiś czas potrząsnąć rondlem. Następnego dnia po ponownym podsmażeniu (owoce powinny być szkliste) konfitury przekłada się do gorących słoików.
french_toast_with_blueberry_sauce1a



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...