Konfitury z bzu czarnego

17 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg świeżych owoców bzu czarnego
½ kg cukru.

Przygotowanie:

Owoce zasypać ½ kg cukru i odstawić na 5 godzin. Następnie zagotować z niepełną szklanką wody i smażyć kilka minut, a następnie odstawić z ognia. Takie podsmażanie należy powtórzyć kilka razy. Aby konfitury nie przypalały się, trzeba co jakiś czas potrząsnąć rondlem. Następnego dnia po ponownym podsmażeniu (owoce powinny być szkliste) konfitury przekłada się do gorących słoików.
french_toast_with_blueberry_sauce1a



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.