Konfitury z bzu czarnego

17 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg świeżych owoców bzu czarnego
½ kg cukru.

Przygotowanie:

Owoce zasypać ½ kg cukru i odstawić na 5 godzin. Następnie zagotować z niepełną szklanką wody i smażyć kilka minut, a następnie odstawić z ognia. Takie podsmażanie należy powtórzyć kilka razy. Aby konfitury nie przypalały się, trzeba co jakiś czas potrząsnąć rondlem. Następnego dnia po ponownym podsmażeniu (owoce powinny być szkliste) konfitury przekłada się do gorących słoików.
french_toast_with_blueberry_sauce1a



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...