Konfitury z bzu czarnego

17 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg świeżych owoców bzu czarnego
½ kg cukru.

Przygotowanie:

Owoce zasypać ½ kg cukru i odstawić na 5 godzin. Następnie zagotować z niepełną szklanką wody i smażyć kilka minut, a następnie odstawić z ognia. Takie podsmażanie należy powtórzyć kilka razy. Aby konfitury nie przypalały się, trzeba co jakiś czas potrząsnąć rondlem. Następnego dnia po ponownym podsmażeniu (owoce powinny być szkliste) konfitury przekłada się do gorących słoików.
french_toast_with_blueberry_sauce1a



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...