Konfitura, dżemy i nalewki z jarzębiny: różne przepisy

21 sierpnia 2016,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Konfitura z jarzębiny

Składniki:
– 1 kg jarzębiny
– 1 kg miodu
Przygotowanie:
Jarzębinę umyć, osuszyć i oddzielić od gałązek. W rondlu o grubym dnie rozgrzać miód. Dodać owoce jarzębiny. Gotować na bardzo wolnym ogniu przez 30 min. W czasie gotowania konfitury nie mieszać, a tylko od czasu do czasu wstrząsać rondlem. Konfiturę pozostawić w chłodnym miejscu do następnego dnia. Na drugi dzień konfiturę ponownie gotować na wolnym ogniu do momentu, aż owoce jarzębiny staną się szkliste. Owoce muszą pozostać w całości. Nie wolno dopuścić do ich rozgotowania. Gotowe konfitury przełożyć do wyparzonych słoików. Pasteryzować 10 min.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11



FORUM - bieżące dyskusje

balsamy do ciała
Uwielbiam naturalny Balsam kokosowy Pahwash z mango, cudnie nawilża skóre, jest super nawilżona, delikatna, super
Wspaniałe kosmetyki
Balsam kokosowy Pahwash z mango uwielbiam, przecudnie pachnie a jaka skóra delikatna, nawilżona po nim
Naturalne kosmetyki
Olejek Busajna uwielbiam, naturalny skąłd, nie uczula, można używac nawet w ciazy. Swietnie...
rozstępy w bardzo młodym wieku
Na rozstepoy znakomcie pomaga olejek Busajna, świetnie nawilża i ujedrnia skóre