Konfitura, dżemy i nalewki z jarzębiny: różne przepisy

21 sierpnia 2016,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Z suszonej jarzębiny można sporządzać też napary przeciw przeziębieniom. Napar przyrządzamy z łyżki stołowej owoców (lub kwiatów). Natomiast nalewka z jarzębiny nie jest tylko literackim wymysłem i mitem kulinarnym. Jarzębina naprawdę świetnie nadaje się na alkohol, na domową jarzębinówkę lub jarzębiak, zależnie od regionu.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11



FORUM - bieżące dyskusje

Wydarzenia w Twoim mieście !
Gdy pracowałam na drugie zmiany, omijały mnie wszystkie wydarzenia. Przez kilka lat pracowałam...
Ploteczki - ogólny Off Topic :D
A to prawda. Zastanawiają mnie te stacje badania jakości powietrza. Dziwne, że w...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
U mnie w pracy połowa choruje, ale na przeziębienie, nie na Stratusa, który...
Związki wyznaniowe - dlaczego powst…
Takie grupy zaspokajają jakieś konkretne potrzeby i to skłania ludzi do przynależności. Dodatkowo wspólne...