Kolorowe gołąbki z indyka

3 lutego 2011, dodał: ebola24
Artykuł zewnętrzny

składniki:

* 1 mała główka kapusty cukrowej

* 1 mała główka kapusty czerwonej

* 1 mała główka kapusty włoskiej

*50dg mięsa mielonego z indyka

* 1 jajko

* sól, pieprz

* 2 szklanki bulionu z kostki

* 2 łyżki oleju

* natka koperku bądź pietruszki

Krok 1

W duzym garnku gotujemy osolona wodę z łyżka oleju.

Krok 2

Myjemy kapustę, oddzielamy liście, wycinamy głąby, wrzucamy na wodę obgotowujemy, wrzucamy na sito.

Krok 3

Mięso z indyka łączymy jajkiem z pieprzem oraz solą

Krok 4

Na środek liścia nakładamy nadzienie zaginamy boki, rolujemy owijamy nitka albo szczypiorkiem.

Krok 5

W dużym garnku na 2 liściach kapusty układamy gołąbki najwyżej 3 warstwy dlatego idealny do tego dania jest duży rondel. Zalewamy bulionem wymieszanym z olejem. Gotujemy 20 min, podajemy z ryżem oraz natka pietruszki. Przepiękne i przepyszne!!!

file1296740434