Kolorowe gołąbki z indyka | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Kolorowe gołąbki z indyka

3 lutego 2011, dodał: ebola24
Artykuł zewnętrzny

składniki:

* 1 mała główka kapusty cukrowej

* 1 mała główka kapusty czerwonej

* 1 mała główka kapusty włoskiej

*50dg mięsa mielonego z indyka

* 1 jajko

* sól, pieprz

* 2 szklanki bulionu z kostki

* 2 łyżki oleju

* natka koperku bądź pietruszki

Krok 1

W duzym garnku gotujemy osolona wodę z łyżka oleju.

Krok 2

Myjemy kapustę, oddzielamy liście, wycinamy głąby, wrzucamy na wodę obgotowujemy, wrzucamy na sito.

Krok 3

Mięso z indyka łączymy jajkiem z pieprzem oraz solą

Krok 4

Na środek liścia nakładamy nadzienie zaginamy boki, rolujemy owijamy nitka albo szczypiorkiem.

Krok 5

W dużym garnku na 2 liściach kapusty układamy gołąbki najwyżej 3 warstwy dlatego idealny do tego dania jest duży rondel. Zalewamy bulionem wymieszanym z olejem. Gotujemy 20 min, podajemy z ryżem oraz natka pietruszki. Przepiękne i przepyszne!!!

file1296740434



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...