Kolorowe gołąbki z indyka
składniki:
* 1 mała główka kapusty cukrowej
* 1 mała główka kapusty czerwonej
* 1 mała główka kapusty włoskiej
*50dg mięsa mielonego z indyka
* 1 jajko
* sól, pieprz
* 2 szklanki bulionu z kostki
* 2 łyżki oleju
* natka koperku bądź pietruszki
Krok 1
W duzym garnku gotujemy osolona wodę z łyżka oleju.
Krok 2
Myjemy kapustę, oddzielamy liście, wycinamy głąby, wrzucamy na wodę obgotowujemy, wrzucamy na sito.
Krok 3
Mięso z indyka łączymy jajkiem z pieprzem oraz solą
Krok 4
Na środek liścia nakładamy nadzienie zaginamy boki, rolujemy owijamy nitka albo szczypiorkiem.
Krok 5
W dużym garnku na 2 liściach kapusty układamy gołąbki najwyżej 3 warstwy dlatego idealny do tego dania jest duży rondel. Zalewamy bulionem wymieszanym z olejem. Gotujemy 20 min, podajemy z ryżem oraz natka pietruszki. Przepiękne i przepyszne!!!