Kolorowa fasolka konserwowa

9 lutego 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

1 kg świeżej kolorowej fasolki (biało-fioletowej)

Zalewa:

1 l wody

¼  szklanki octu

2 łyżki soli

1 łyżka cukru

Wodę gotujemy z octem, cukrem i solą. Fasolkę płuczemy i układamy w słoikach. Zalewamy gorącą zalewą. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy przez 25 minut od momentu zagotowania wody. Fasolka idealnie nadaje się do barszczu i sałatek.

Smacznego!

file1265723793



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...