Koktajl arbuzowo-truskawkowy

21 czerwca 2012, dodał: elkaa13
Artykuł zewnętrzny

Niezwykle orzeźwiający koktajl w sam raz na zbliżającą się falę upałów.

Składniki na ok. 600 ml (dwie duże porcje)

  • 360 g miąższu arbuza (waga bez pestek i skóry)
  • 180 g odszypułkowanych truskawek
  • 50 g białej czekolady
  • 1 łyżka płynnego miodu

Przygotowanie:

  1. Owoce schłodzić w lodówce.
  2. Miąższ arbuza (wraz z powstałym sokiem) i truskawki zmiksować za pomocą blendera tak, aby pozostały wyczuwalne kawałki owoców.
  3. Czekoladę roztopić i wraz z miodem dodać do owoców, ponownie zmiksować.
  4. Podawać schłodzone, może stać w lodówce kilka godzin.

file1340265740



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...