Kokardki z malinami i jogurtowym sosem

8 kwietnia 2013,
dodał: plomien
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 29 dag makaronu kokardki
  • 30 dag malin (można dorzucić trochę malin deserowych)
  • 2 szklanki jogurtu naturalnego
  • Kilka gałązek świeżej mięty
  • Szczypta cynamonu
  • 2-3 łyżki cukru
  • Sól

 

Przygotowanie:

  • Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem mięty. Odcedzić, lekko zahartować na sicie zimną wodą.
  • Jogurt wymieszać z cukrem, cynamonem oraz połową umytych i dobrze osączonych owoców.
  • Na talerze wyłożyć makaron, polać obficie sosem, posypać pozostałymi owocami.
  • Można udekorować listkami świeżej mięty.

 

 

 

 

file1365449192



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...