Kolorowe kokardki z indykiem

4 czerwca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

To danie nie tylko świetnie smakuje ale też bardzo apetycznie wygląda. Czas jaki potrzebuję na jego przygotowanie to 30 min.

Składniki:

40 dag makaronu kokardek

50 dag fileta z indyka

ząbek czosnku

2 łyżki oliwy

kilka suszonych pomidorów w oliwie

10 dag topionego sera

100 ml śmietany kremówki

bazylia, sól, pieprz

Przyrządzenie:

Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie a następnie go odcedzam. Mięso myję, osuszam i kroję w małe kawałki. Smażę na rozgrzanej oliwie. Następnie do podsmażonego mięsa wrzucam pomidory i chwilkę smażę. Po czym dodaję pokrojony w kawałki topiony ser i całość smażę na małym ogniu do rozpuszczenia się sera. Kiedy ser się rozpuści wlewam śmietanę, dodaję szczyptę bazylii i drobno posiekany czosnek. Chwilkę całość duszę i doprawiam solą oraz pieprzem. Do sosu wsypuję makaron i mieszam gotując jeszcze momencik. Gotowe danie wykładam porcjami na talerz i dekoruję listkami bazylii:)

Smacznego:)

file1307190772