Kolorowe kokardki z indykiem
To danie nie tylko świetnie smakuje ale też bardzo apetycznie wygląda. Czas jaki potrzebuję na jego przygotowanie to 30 min.
Składniki:
40 dag makaronu kokardek
50 dag fileta z indyka
ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
kilka suszonych pomidorów w oliwie
10 dag topionego sera
100 ml śmietany kremówki
bazylia, sól, pieprz
Przyrządzenie:
Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie a następnie go odcedzam. Mięso myję, osuszam i kroję w małe kawałki. Smażę na rozgrzanej oliwie. Następnie do podsmażonego mięsa wrzucam pomidory i chwilkę smażę. Po czym dodaję pokrojony w kawałki topiony ser i całość smażę na małym ogniu do rozpuszczenia się sera. Kiedy ser się rozpuści wlewam śmietanę, dodaję szczyptę bazylii i drobno posiekany czosnek. Chwilkę całość duszę i doprawiam solą oraz pieprzem. Do sosu wsypuję makaron i mieszam gotując jeszcze momencik. Gotowe danie wykładam porcjami na talerz i dekoruję listkami bazylii:)
Smacznego:)