Kisiel mirabelkowy

4 grudnia 2009,
dodał: MONIKA
Artykuł zewnętrzny

mirabelki 1/2 kg

mąka ziemniaczana 3 łyżki

woda 3 l

cukier 1/2 szkl

Mirabelki myjemy, wybieramy pestki, gotujemy w wodzie z cukrem. Mąkę rozrabiamy w 1/3 szklanki zimnej wody, dodajemy do gotujących się mirabelek ciągle mieszając.

file1259943211



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...