Kawowe bezy z prażonymi orzechami-konkurs

2 listopada 2012, dodał: mikusia89
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

4 białka
szczypta soli
1 szklanka cukru
kawa rozpuszczalna lub 2w1 (4 łyżeczki)
orzechy włoskie

PRZYGOTOWANIE:
Orzechy obieramy łupin , rozdrabniamy i prażymy na patelni lub w piekarniku . Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie dodajemy stopniowo cukier i nadal delikatnie mieszamy . Kawę zalewamy do połowy szklanki wodą , studzimy. Dodajemy do ubitej piany, bardzo delikatnie. Piekarnik nastawiamy na 120 stopni , blachę wykładamy papierem , łyżką lub szpryca formujemy beziki, posypujemy górę prażonymi orzechami , pieczemy 30-40 minut.

file1351837383



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz