Kartoflanka z salami

7 lutego 2014, dodał: plomien
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 5 ziemniaków
  • pół małego selera
  • 2 duże marchewki
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 20 dag  salami
  • pół pęczka dymki
  • pół  pęczka natki pietruszki
  • Sól, pieprz

 

Przygotowanie:

  • Ziemniaki obierz, opłucz i pokrój na kawałki. Oczyszczoną połówkę selera posiekaj drobno. Marchewkę obierz starannie, umyj i pokrój w kosteczkę lub półplasterki.
  • Przygotowane warzywa przełóż do garnka i zalej bulionem warzywnym. Doprowadź do wrzenia, dodaj szczyptę soli. Zmniejsz ogień, gotuj zupę pod przykryciem aż do miękkości warzyw (około 20 minut)
  • Salami pokrój w bardzo cienkie plasterki. Rozgrzej suchą patelnię. Wrzuć salami i smaż z dwóch stron. Chrupiące chipsy zdejmij z patelni, osusz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku kuchennym.
  • Dymki opłucz dokładnie osusz. Posiekaj drobno razem ze szczypiorem. Natkę umyj, oderwij listki, posiekaj.
  • Zupę dopraw solą oraz pieprzem. Rozlej do talerzy, posyp natką i usmażonymi salami.

file1391778854



FORUM - bieżące dyskusje

botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...