Karnawałowa przekąska dla smakoszy

21 stycznia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 40 minut + czas marynowania
1poledwiczka cieleca z musem
Niezbędne produkty:

400 g polędwiczki cielęcej
1 brokuł
100g sera ricotta
200ml jogurtu naturalnego
oliwa

Produkty Kamis:

3 łyżki Musztardy Dijon
1 łyżeczka Bazylii
2 łyżeczki Suszonych pomidorów z czosnkiem bazylią
Pieprz kolorowy w młynku
Sól morska w młynku

Polędwiczkę pokroić w plastry, oprószyć suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, posmarować oliwą i 1 łyżką musztardy dijon, odstawić w chłodne miejsce na 12 godz. Brokuł ugotować, wystudzić, zmiksować razem z serem ricotta, doprawić bazylią , świeżo mielonym pieprzem i solą morską. Tak przygotowany mus szprycować na usmażone kotleciki z polędwiczki cielęcej, podawać z dipem dijon.
Sos: Jogurt wymieszać z pozostałą musztardą dijon, doprawić do smaku pieprzem i solą.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

2 komentarzy do Karnawałowa przekąska dla smakoszy

  1. avatar Paulla pisze:

    a mnie czeka impreza w sobotę i gotowanie przez weekend różnych przekąsek

  2. avatar ewka_sak pisze:

    Czy może być polędwica wieprzowa? Bo koło mnie trudno dostać cielęcą.

Dodaj komentarz do Paulla


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...