Karkówka z rożna

7 marca 2015,
dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny
  • 0,5 kg karkówki
  • 1 łyżeczka curry
  • 1/3 łyżeczki kurkumy
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka otartej mięty zielonej
  • 2 łyżki upłynnionego oleju kokosowego

 

1.      Przygotowujemy marynatę – curry, kurkumę, pieprz i miętę łączymy z rozpuszczonym olejem kokosowym

2.      Marynatą nacieramy mięso (dobrze jest je odstawić do lodówki na kilkadziesiąt minut, ale jak jesteśmy bardzo głodni to i bez tego mięso będzie smaczne)

3.      Karkówkę nabijamy na rożen z piekarnika

4.      Pieczemy w etapach – 30 min w 200 stopniach, 15 minut w 180 stopniach i 15 minut w 150 stopniach z termoobiegiem

file1425761449

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...