Karkówka z rożna

7 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny
  • 0,5 kg karkówki
  • 1 łyżeczka curry
  • 1/3 łyżeczki kurkumy
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka otartej mięty zielonej
  • 2 łyżki upłynnionego oleju kokosowego

 

1.      Przygotowujemy marynatę – curry, kurkumę, pieprz i miętę łączymy z rozpuszczonym olejem kokosowym

2.      Marynatą nacieramy mięso (dobrze jest je odstawić do lodówki na kilkadziesiąt minut, ale jak jesteśmy bardzo głodni to i bez tego mięso będzie smaczne)

3.      Karkówkę nabijamy na rożen z piekarnika

4.      Pieczemy w etapach – 30 min w 200 stopniach, 15 minut w 180 stopniach i 15 minut w 150 stopniach z termoobiegiem

file1425761449

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D