Karkówka w musztardzie z marchewką i pieczonymi ziemniakami
Karkówkę przyprawiamy grillami, solą i pieprzem. Odstawiamy na 7-8 h do lodówki. Następnie kroimy karkówke w grubsze plastry i każdy kawałek smarujemy z obydwu stron musztardą ( nie za cienko i nie za grubo, kładłam ok pół łyżeczki na jedną stronę). Marchewkę obgotowujemy 20 minut, kroimy w plastry. Na tacce aluminiowej układamy karkówkę i marchewkę, przykrywamy folią aluminiową. grillujemy do miękkości obracając co raz.
Ziemniaki obieramy, kroimy na odpowiednie kawałki i obgotowujemy 10 minut w osolonej wodzie. Układamy na blaszce wyłożonej papierem. Bardzo delikatnie smarujemy ziemniaki olejem i posypujemy przyprawą. Wstawiamy do piekarnika na 30 minut w temperaturze 170 stopni.
Tak przygotowana karkówkę i ziemniaki podaje z surówka lub bukietem warzyw z patelni.