Karkówka pieczona z dodatkami

11 lutego 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

75 dkg karkówki bez kości

10 ząbków czosnku

10 dkg jasnozielonej części pora

3 duże pieczarki

4 łyżki oleju

100 ml wrzącej wody

1 łyżeczka wegety

½ łyżeczki czarnego mielonego pieprzu

Karkówkę umyć, osuszyć, naszpikować 8 ząbkami czosnku. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso z każdej strony. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Pora pokroić w krążki, pieczarki w grube (ok. 0,5 cm) plastry. Mięso posypać wegetą i pieprzem. Na i obok mięsa rozłożyć resztę czosnku, pieczarki i por. Wlać wodę. Wstawić do zimnego piekarnika i piec (pod przykryciem) do miękkości mięsa (około 1 godziny). W połowie pieczenia mięso polać powstałym sosem. Gdy mięso będzie miękkie zdjąć pokrywkę i piec jeszcze przez 10 minut.

Smacznego!

file1265890194



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...