Karczek w czosnku do pieczenia

26 lutego 2010,
dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny


składniki:

* karczek bez kości 1,2 kg do 2 kg
* czosnek 7 ząbków
* sól

sposób przyrządzania:

Karczek myjemy osuszamy nacieramy solą. Czosnek obieramy i ząbki kroimy na cztery części. Nożem robimy nacięcia w mięsie i wkładamy części ząbków i wsypujemy odrobinę soli, (użyłam morskiej soli)Nadziewamy całe mięso. Wkładamy do rękawa zamykamy klamerkami i odstawiamy na noc. Pieczemy nazajutrz.W temp 170*C

file1267201339



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....