Karczek w czosnku do pieczenia

26 lutego 2010,
dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny


składniki:

* karczek bez kości 1,2 kg do 2 kg
* czosnek 7 ząbków
* sól

sposób przyrządzania:

Karczek myjemy osuszamy nacieramy solą. Czosnek obieramy i ząbki kroimy na cztery części. Nożem robimy nacięcia w mięsie i wkładamy części ząbków i wsypujemy odrobinę soli, (użyłam morskiej soli)Nadziewamy całe mięso. Wkładamy do rękawa zamykamy klamerkami i odstawiamy na noc. Pieczemy nazajutrz.W temp 170*C

file1267201339



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...