URODA I ZDROWIE

Karczek na warzywach

30 października 2020, dodał: Alfa i Omega

składniki:

6 równej wielkości marchewek
pietruszka
seler
cebula
czosnek
70 dag karczku
przyprawy: papryka, kmin mielony, bazylia, pieprz, sól, sos sojowy

na marynatę: szklanka czerwonego wina, oliwa z oliwek

Mięso zamarynować w winie, oliwie z przyprawami, odstawić na godzinę do lodówki. Na patelni podsmażyć warzywa pokrojone w plasterki, przyprawić do smaku. Mięso wyjąc z marynaty i podsmażyć chwilkę na rozgrzanym tłuszczu, dodać warzywa. Całość piec w piekarniku w garnku rzymskim lub żeliwnym podlewając sosem z marynaty.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz