URODA I ZDROWIE

Karczek na warzywach

30 października 2020, dodał: Alfa i Omega

składniki:

6 równej wielkości marchewek
pietruszka
seler
cebula
czosnek
70 dag karczku
przyprawy: papryka, kmin mielony, bazylia, pieprz, sól, sos sojowy

na marynatę: szklanka czerwonego wina, oliwa z oliwek

Mięso zamarynować w winie, oliwie z przyprawami, odstawić na godzinę do lodówki. Na patelni podsmażyć warzywa pokrojone w plasterki, przyprawić do smaku. Mięso wyjąc z marynaty i podsmażyć chwilkę na rozgrzanym tłuszczu, dodać warzywa. Całość piec w piekarniku w garnku rzymskim lub żeliwnym podlewając sosem z marynaty.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

pozycjonowanie
Co do marketingu internetowego to warto rozpocząć współpracę z naprawdę godną uznania agencją reklamową...
Umiecie udzielić pierwszej pomocy w…
Kiedyś umiałam, ale pozapominało mi się szczegółów, muszę tą wiedzę odświeżyć...
Auto na minuty
Ja częściej wypożyczam na kilka godzin, więc na minuty byłoby chyba drożej?
Kosmetyki do makijażu twarzy
Stonowany, jednak w pracy trzeba wyglądać profesjonalnie, a nie krzykliwie:) Żadnego smoky eyes ani...