URODA I ZDROWIE

Karczek na warzywach

15 lutego 2018, dodał: Alfa i Omega

składniki:

6 równej wielkości marchewek
pietruszka
seler
cebula
czosnek
70 dag karczku
przyprawy: papryka, kmin mielony, bazylia, pieprz, sól, sos sojowy

na marynatę: szklanka czerwonego wina, oliwa z oliwek

Mięso zamarynować w winie, oliwie z przyprawami, odstawić na godzinę do lodówki. Na patelni podsmażyć warzywa pokrojone w plasterki, przyprawić do smaku. Mięso wyjąc z marynaty i podsmażyć chwilkę na rozgrzanym tłuszczu, dodać warzywa. Całość piec w piekarniku w garnku rzymskim lub żeliwnym podlewając sosem z marynaty.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Mój brat z rodziną byli w Kazachstanie kilka lat temu.Wrócili oczarowani krajobrazem.Większa część Kazachstanu...
Zakupy przez internet
Osobiście nie znam tego sklepu, staram się zawsze kupić u producentów którzy...
Srebrna torebka, jaki kolor butów?
> Babel napisał/a:> Generalnie sugerowałabym nie brać srebrnej torebki - wg. mnie jest to kiczowate.O...
Pochwalcie się ostatnimi zakupami :…
Kupiłam sobie spodnie Chino z Cross Jeansu, ma kolor navy. Krój dopasowany, nogawki długie....