Karczek na warzywach

5 sierpnia 2022, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

6 równej wielkości marchewek
pietruszka
seler
cebula
czosnek
70 dag karczku
przyprawy: papryka, kmin mielony, bazylia, pieprz, sól, sos sojowy

na marynatę: szklanka czerwonego wina, oliwa z oliwek

Mięso zamarynować w winie, oliwie z przyprawami, odstawić na godzinę do lodówki. Na patelni podsmażyć warzywa pokrojone w plasterki, przyprawić do smaku. Mięso wyjąc z marynaty i podsmażyć chwilkę na rozgrzanym tłuszczu, dodać warzywa. Całość piec w piekarniku w garnku rzymskim lub żeliwnym podlewając sosem z marynaty.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...