Kapusta ze schabem i ziemniakami – danie jednogarrnkowe

6 marca 2019, dodał: Redakcja

składniki:

400 gram schabu bez kości

1/2 główki białej kapusty

cebula

3 ziemniaki

5 gram cukru

masło klarowane

olej

pół szklanki wody przefiltrowanej

przyprawy: goździki, cały kminek, kurkuma, chili, pieprz, sól

boczek podsmażony na patelni

 

Poszatkować liście kapusty, cebulkę pokroić w piórka, do dużego rondla lub na patelnię wrzucić kapustę i cebulę na rozgrzany olej z masłem, dodać goździki, kminek. Całość podsmażać do przyrumienienia się kapusty, ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do kapusty, podsmażać około 15 minut, przyprawić reszta przypraw. Podlać przefiltrowaną wodą.

Schab pokroić w plastry o grubości około  1 cm – każdy plaster posypać z obu stron solą, pieprzem i szczyptą cukru. Następnie smażyć na patelni z rozgrzanym olejem lub na smalcu kilka minut z każdej strony. Na talerz wyłożyć kapustę, na wierzch schab. Podawać z podsmażonym boczkiem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Technologia żywej wody "Living Water Technology"
Cena:
390 zł
Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
Duże rozmairy - sklep EDorota.pl
Cena:
179 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Wygodne i lekkie zakupy!
Cena:
349 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Przyjęcie zaręczynowe - tak czy nie…
No właśnie, im więcej szumu przed ślubem, tym bardziej podejrzewam, że to wszystko...
Partner na wesele poszukiwany
Ja bym się w ogóle nie spodziewała, że taki przypadkowy towarzysz w...
Jak szybko poruszać się po internec…
Na pewno nie trzeba sugerować się reklamami w przeglądarce, ja zawsze pomijam "górę"...
Pierwszy rok małżeństwa...
Wg mnie to jest właśnie czas, kiedy decyduje się przyszłość związku, czy on przetrwa...