URODA I ZDROWIE

Kapusta ze schabem i ziemniakami – danie jednogarrnkowe

6 marca 2019, dodał: Redakcja

składniki:

400 gram schabu bez kości

1/2 główki białej kapusty

cebula

3 ziemniaki

5 gram cukru

masło klarowane

olej

pół szklanki wody przefiltrowanej

przyprawy: goździki, cały kminek, kurkuma, chili, pieprz, sól

boczek podsmażony na patelni

 

Poszatkować liście kapusty, cebulkę pokroić w piórka, do dużego rondla lub na patelnię wrzucić kapustę i cebulę na rozgrzany olej z masłem, dodać goździki, kminek. Całość podsmażać do przyrumienienia się kapusty, ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do kapusty, podsmażać około 15 minut, przyprawić reszta przypraw. Podlać przefiltrowaną wodą.

Schab pokroić w plastry o grubości około  1 cm – każdy plaster posypać z obu stron solą, pieprzem i szczyptą cukru. Następnie smażyć na patelni z rozgrzanym olejem lub na smalcu kilka minut z każdej strony. Na talerz wyłożyć kapustę, na wierzch schab. Podawać z podsmażonym boczkiem.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz